Samsun

Tunuslu turizmciler Samsun'da

14:58 22 Şubat 2017
Tunuslu turizmciler Samsun'da

Tunus ile Samsun arasında turizm faaliyetleri artırılması amacıyla Tunuslu seyahat acentesi temsilcileri Samsun'da incelemelerde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Türk Hava Yolları işbirliğiyle Tunus'tan 15 turizmci, Samsun'a geldi. Samsun'da turistlik tesisler ve yerleri gezen turizmciler, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret ederek, oda yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tunuslu turizmcilerle yaptığı görüşmede, Samsun'un, coğrafi konumu ve tarihi geçmişi itibarıyla birçok zenginliğe sahip olduğunu belirtti.

Samsun'un sahip olduğu doğal turizm alanları, yaylaları, sahilleri, termal tesisleri, gölleri ve şelaleleri ile muhakkak görülmesi gereken kentlerden biri olduğunu ifade eder Murzioğlu, "Kentimiz ayrıca, bölgenin en önemli ticaret kenti. Karadeniz çanağının en büyük kenti Samsun, dört ulaşım aksına sahip Türkiye’nin üç şehrinden bir tanesi. Samsun'u lezzetli yemekleri, doğal güzellikleri, temiz havası ve eşsiz güzellikleri ile sizlere sunmak istiyoruz." dedi.

Tunuslu turizm ve seyahat acenteleri yetkililerini Samsun'u keşfetmeye davet eden Başkan Murzioğlu, şunları söyledi:

"Bu konuda sizlere destek olmaya hazırız. Samsun'umuz özellikle Ortadoğu pazarında büyümek isteyen bir il. Bunun için son yıllarda ciddi adımlarda atıldı. Karadeniz'in en büyük ve en gelişmiş şehri Samsun'da turizm potansiyeli sürekli gelişim içinde. Samsun ayrıca, özellikle eşsiz uzun bir sahil altyapısı, iç bölgelerindeki coğrafi güzellikleriyle dar bir yatırım alanına sıkışmış şehir değil. Sizlerle birçok ortak noktamız var. Artık, Türk Ticaret Kanunu'na göre yabancıların ülkemizde mülk edinme ve yatırım yapabilme kolaylıkları var. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak da Tunus ile Samsun arasında gerek ticari gerekse turizm faaliyetlerinin artması noktasında her türlü iş birliğine açığız. Yapacağınız gezilerde Samsun'u çok beğeneceğinize inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.