Samsun

Samsun Çarşamba Havalimanı tadilatının ertelenmesi

16:32 23 Şubat 2017
Samsun Çarşamba Havalimanı tadilatının ertelenmesi

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun Çarşamba Havali̇manı tadi̇latının 1 Ağustos'a ertelenmesine ilişkin, "Yapılan değişiklik ile firmalar uçuşlarını Samsun'a geri çekmezlerse en az kasım ayına kadar Samsun'a uçuş yapılamayacağı, mağduriyetin süresinin ve boyutunun uzayacağı hepimizin malumudur." ifadesini kullandı.

Usta, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mart'ta başlayacak Samsun Çarşamba Havalimanı tadilatının Vali İbrahim Şahin'in girişimi ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın desteğiyle 1 Ağustos'a ertelendiği şeklinde açıklama yapıldığını belirtti.

Yapılan değişiklik sebebiyle mağduriyetin daha fazla artacağını savunan Usta, şöyle devam etti:

"Havalimanının mart ayında kapatılacak olması sebebiyle turizm şirketleri uçuşlarını Ordu'ya kaydırdı. Yapılan değişiklik ile firmalar uçuşlarını Samsun'a geri çekmezlerse en az kasım ayına kadar Samsun'a uçuş yapılamayacağı, mağduriyetin süresinin ve boyutunun uzayacağı hepimizin malumudur. Önceki kararın üzerine süre uzatma kararı, konunun hazırlanılmadan, düşünülmeden, çalışılmadan ve Samsun'un menfaatlerinin gözetilmeden yapıldığını göstermektedir."

Havalimanının kapatılmasına daha önce de itiraz ettiklerini aktaran Usta, "Pistte oluşan çukurun acilen onarılması gerektiği, bu nedenle 3 aylık bir süre ile kapatılacağı söylenmişti. Şimdi soruyorum, ne oldu da pist 5 ay daha idare edilebilecek konuma geldi? Başka havalimanlarına kaydırılan uçuşların geri getirilmesi için bir çalışma yapıldı mı? Ordu Havalimanına verilen teşvikler ne olacak? İkinci pist yapılıp ulaşım aksamadan hasarın onarılması ve havalimanı kapatılmadan tadilatının yapılması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.