Samsun

Samsun Valisi Şahin muhtarlarla buluştu

17:54 28 Şubat 2017
Samsun Valisi Şahin muhtarlarla buluştu

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum ilçesi muhtarlarla istişare toplantısı yaptı.

Vali Şahin, Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, muhtarlarla dertleşmek istediklerini söyledi.

Demokrasinin temel taşı olan muhtarları bir araya getirmek ve sorunlarını dinlemeyi amaçladıklarını belirten Şahin, "Varsa sorunlarınız, talep ve önerilerinizi dinleyeceğiz. Vatanımız, ülkemiz, bayrağımız için hepimizin 24 saat çalışması gerekiyor. Her birimiz ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde daha iyiyi, daha güzeli, daha müreffeh bir noktayı yakalayalım diye çaba sarf ediyoruz." dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde ve sonrasında muhtarların yanlarında olduğuna işaret eden Şahin, 15 Temmuz'un karanlığa direnişin, yeniden dirilişin adı olduğunu belirtti.

Halkın tercihiyle iş başına gelen muhtarların çok önemli bir makamda bulunduğunu ifade eden Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhtarlarımız bulundukları yerlerde valilik, kaymakamlık ve belediye ile vatandaş arasındaki sağlam köprüdür. Atakum ilçemiz 2014 yılında Türkiye'de tapu işlemlerinin en çok yapıldığı ilçedir. 2015 yılında ise Alanya'dan sonra ikinci ilçedir. Son nüfus verilerine göre Samsun'da Atakum, en çok nüfus alan ilçemizdir. Atakum hızlı gelişiyor. Hızlı gelişmenin birtakım komplikasyonları elbette olur. Bunu iyi yönetirsek bu ilçe daha fazla değer kazanır."

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Atakum'da 2014 yılında kanal hizmetlerine 69 milyon lira harcandığını bildirdi.

Kuruzeytin ve Çobanlı derelerinde DSİ'nin de katkılarını alarak taşkın setleri yaptıklarını aktaran Yılmaz, "Sadece Atakum'daki kanal işlerine 2015'te 15 milyon, 2016'da 17 milyon harcadık. 3 yılda toplamda 102 milyon lira harcamışız. Geçen 2,5 yıl içinde Atakum'da su işlerine 12 milyon 600 bin, altyapıya 114 milyon 600 bin lira harcandı. Bu sadece SASKİ'nin yaptığı iş. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı iş ise 49 milyon 900 bin liradır. Sadece Atakum'a 164 milyon para harcamışız, helali hoş olsun." dedi.

Atakum'da büyük atık su arıtma tesisi yaptıklarını, bunun 16 milyon 937 bin liraya mal olacağını bildiren Yılmaz, Altınkum, Çatalçam ve Taflan'da mahallelerde evlerin arkasında artık foseptik çukuru olmayacağını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.