Samsun

Muhasebeciler Haftası

13:54 01 Mart 2017
Muhasebeciler Haftası

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul Kayar ile yönetim kurulu üyeleri, Muhasebeciler Haftası kapsamında Vali İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Muhasebeciler Haftası'nın diğer illerde Samsun'daki kadar etkin kutlandığı kanaatinde olmadığını söyledi.

Diğer illerin valisi arkadaşları ile görüştüğünü dile getiren Şahin, "Muhasebeciler Haftası'nın diğer illerde daha düşük profilde, daha sönük kutlandığını, hatta hiç kutlanmadığını söyleyebilirim. Sizlerin Samsun'da böyle bir konuyu öne çıkarmanız önemli bir şey. İnsanlar bunun farkına varıyor." dedi.

Mali müşavirlerin bir anlamda kamu adına toplayacakları kaynağın oluşmasına katkı veren meslek gurubu üyeleri olduklarına dikkati çeken Şahin, "Samsun'da mali müşavirler ve muhasebeciler olarak vergi tahakkukunda ve tahsilatta yaptığınız önemli görevler bulunmaktadır. Bu anlamda önemli bir görevi yürütüyorsunuz. Sizlerin şahsında bütün meslek grubu üyelerinizin Muhasebeciler Haftası'nı kutluyorum. Haftanızın güzel geçmesini diliyorum." diye konuştu.

Kayar da hafta ile etkinliklerin her geçen yıl daha iyiye gittiğini belirtti.

Mesleğin belli bir yere gelmesi konusunda görselliğe ihtiyaç duyduklarını anlatan Kayar, "Mart, işlerimizin en yoğun olduğu aydır. Bu arkadaşlarımız akşam saat 6'ya kadar kendi işlerini yapıyor, gece 12'ye kadar da bizlerle beraber çalışıyor. Bu bir gönül işi. Hepimiz istihdam sağlıyoruz. Katma değer yaratıyoruz. Vergi mükellefiyiz. Esnaf, tüccar, sanayici ve iş adamlarına hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.