Samsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

11:16 07 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Vali İbrahim Şahin, 8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında kadınların, toplumsal hayat, aile, millet ve devlet yapısının merkezinde yer aldığını ifade etti.

Türk kadınının ulusal hayatının her döneminde önemli roller üstlendiğine vurgu yapan Şahin, şunları kaydetti:

"Türk kadını, özellikle Kurtuluş mücadelesinde sergilediği güçlü, cesur, vatansever tutumuyla destanlaşmıştır. Cumhuriyete giden yolda gerek cephede, gerek cephe gerisinde aktif görev üstlenmiştir. Sosyal hayatta her şeyi belirli bir düzene sokan, hayatı yeniden oluşturan kadınlardır. Ülkemizin ve toplumumuzun kalkınmasında dün olduğu gibi bugün de yine kadınlarımıza büyük görevler düşmektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan kadınlarımız yaptıkları çalışmalarla çocuklarımızı geleceğe hazırlamakta 21. yüzyılda üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyler, daha güçlü nesiller yetiştirmek için gayret etmektedirler. Kadınlarımıza sergilemiş olduğu bu mücadelede, toplumun tüm bireylerinin destek olması, çalışma azmi, iradesi ve öz güveni olan kadınlarımıza yardımcı olunması büyük önem taşımaktadır."

Şahin, Dünya Kadınlar Günü'nde, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kadınların sorunlarının gündeme getirildiğini anımsatarak, kadınların toplumdan beklentilerinin vurgulandığı, böylelikle kadınlar arası dayanışmanın güzel örneklerinin sergilendiğini belirtti.

Samsun'un kadın dostu kent olma adına taahhütte bulunduğunu ve valilik başta olmak üzere yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte birçok çalışma yapıldığını kaydeden Şahin, "Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi bakımından çalışmaların artarak devam etmesini diler, yürekleri sürekli sevgi dolu başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.