Samsun

Vefat eden eşinin işini sürdürerek yaşama tutundu

11:40 08 Mart 2017
Vefat eden eşinin işini sürdürerek yaşama tutundu

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'da yaşayan 2 çocuk annesi 59 yaşındaki Fatma Utkan, vefatı sonrası eşinin çerçevecilik işini öğrenip devam ettirerek hayata tutundu.

Utkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 10 yıl önce kanser nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından başladığı çerçevecilik işini severek yaptığını söyledi.

Çocuklarına hem anne hem de baba olmaya çalıştığını dile getiren Utkan, eşi ölmeden önce ev hanımı olduğunu, daha sonra iş yaşamına atılmanın zorluklarını yaşasa da pes etmediğini anlattı.

Bir süre yanında işçi çalıştırdığını belirten Utkan, işçilerin "Ben çalışıyorum siz para kazanıyorsunuz" havasına girmesi üzerine çerçeveciliği öğrenmeye karar verdiğini ifade etti.

Cam kestiğini, tuvallere çerçeve yaptığını aktaran Utkan, şöyle devam etti:

"Çok kötü günler geçirdim. 'Ben bu işi öğrenemezsem her gün ağlayacağım' dedim. Bir gün, iki gün, üç gün yanlış yaptım. Baktım ki yavaş yavaş öğrenmeye başlamışım. Bir ayda da işi öğrendim, artık keyif almaya başladım. Ticareti bilmiyordum. Nasıl çerçeve alınır, nasıl hesaplanır, zaman içinde bunları öğrendim. Şimdi bu işi belki en iyi yapanlardan biriyim. Bu işi yaparak evimin geçimini sağladım, çocuklarımı büyüttüm."

- "Bu işi yapmamın en büyük nedeni eşimin anısını yaşatmak"

İşi öğrenirken elini kestiğini, parmağını kırdığını anlatan Utkan, buna rağmen yılmadığını vurguladı.

Utkan, dükkanda eşinin hatıralarını da yaşattığını dile getirerek, "Onun işini yapmak bana keyif veriyor. Belki başka bir iş yapsam başaramazdım. Bu işi sürdürmemin en büyük nedeni eşimin anısını yaşatmak. Bazen bana diyorlar ki 'neden bu dükkanı değiştirmiyorsun'. Ben onun astığı tabloların yerini bile değiştirmedim." ifadesini kullandı.

İşlerinin büyük kısmını resmi kurumlara yaptığını kaydeden Utkan, "Bayanların evde oturmaması gerekir. Evde oturmak, gezmektense kurslara katılarak iş öğrenmelerini, çalışarak ev ekonomisine destek olmalarını öneriyorum." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.