Samsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

13:03 08 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "toplumsal bünyenin, kışkırtılmış erkeklik ile bastırılmış kadınlık arasında sıkışmış" durumda olduğunu belirterek, "Az ya da çok, dünyanın genelinde durum böyledir. Dünya insanları olarak bu gerçekle yüzleşmeli ve bu ilkel düşünüşten kurtulmak için mücadele vermeliyiz." ifadesini kullandı.

Usta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Kadınlar Günü" diye özel bir gün bulunmasının düşünülmesi gereken bir durum olduğuna işaret etti.

Dünya kadınlarının varlıklarını kabullendirmek için böyle bir güne ihtiyaç duyulmasının büyük bir sosyolojik yara olduğunu vurgulayan Usta, şunları kaydetti:

"Kaldı ki hal böyleyken biz kadına şiddetten, zulümden bahsediyoruz maalesef. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi toplumsal bünyemiz, kışkırtılmış erkeklik ile bastırılmış kadınlık arasında sıkışmıştır. Az ya da çok, dünyanın genelinde durum böyledir. Dünya insanları olarak bu gerçekle yüzleşmeli ve bu ilkel düşünüşten kurtulmak için mücadele vermeliyiz. Vicdan, sevgi ve adalet yoksa teknolojik, ekonomik, siyasi ilerlemelerin de içi boş demektir."

Usta, cinsiyetçi ve hiçbir ayrıştırıcı söylemin olmadığı bir yaşam umuduyla tüm kadınların gününü kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.