Samsun

Samsun'da tarihi konaklar restore edilecek

14:23 12 Mart 2017
Samsun'da tarihi konaklar restore edilecek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım ilçesindeki tarihi konakların restore edileceğini bildirdi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Selahiye Mahallesi'nin tarihi dokusunu inceledi.

Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin kentin birçok yerinde tarihi evlerin bulunduğu sokakları restore ederek eski görüntülerine kavuşturacaklarını söyledi.

Samsun'un her yerinde tarihi konakların bulunduğunu belirten Yılmaz, "Samsun tarihi eserlere dayanan bir şehir. Şehrimizde neredeyse her mahallede böyle tarihi binalar yer alıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür binaların güzelliğini ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Selahiye Mahallesi'nde yer alan onlarca tarihi konağı restore ederek tarihi canlandıracaklarını aktaran Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının iş birliğiyle birçok çalışmaya imza atacaklarını kaydetti.

Yılmaz, tarihi dokunun ortaya çıkmasıyla birlikte turizme katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirerek, "Ülkemizin birçok iline sadece tarihi konakları gezmek için turlar düzenleniyor. Sokak Sağlıklaştırma Projemiz tamamlandığında kentimiz de bu turların içinde yer alacaktır. Türkiye'nin her yerinden tarihi binalara meraklı olan böyle yerleri gezmekten keyif alan vatandaşlarımız kentimize gelecek ve Samsun tarihi hakkında bilgi sahibi olacak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.