Samsun

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

14:28 12 Mart 2017
Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

İkiz, yaptığı yazılı açıklamada, insanlık ve demokrasi dersi veren başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa'nın gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Güçlü bir Türkiye istenmediğini vurgulayan İkiz, şöyle devam etti:

"Zihniyet PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin teröristlerine ifade ve fikir özgürlüğü adı altında propaganda yapmasına göz yumarken, bir ülkenin bakanına kendi toprakları sayılan konsolosluk binasına girmesine izin vermelerinin altında sebepler çok farklıdır. Mesele ufukta görülen güçlü Türkiye korkusu Avrupa'da Haçlı zihniyetini hortlatmıştır. Almanya ve Hollanda'yı ülkemize ve ülkemizin bakanlarına yapmış oldukları çirkin saldırılardan ötürü kınıyorum."

Türkiye'nin bu yapılanlara karşı vereceği en iyi cevabın anayasa değişikliği ile güçlü Türkiye'nin önünü açmak olduğunu aktaran İkiz, "Güçlü ve bölgede lider Türkiye için 16 Nisan'da 'evet' denilmesi gerekir." ifadesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.