Samsun

Yaşlılar Haftası

12:51 17 Mart 2017
Yaşlılar Haftası

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, Türk toplumunun geçmişten günümüze taşıdığı en önemli toplumsal özelliklerden birinin yaşlılara sevgi ve saygı olduğuna dikkati çekti.

Büyüklere saygıyı küçüklere sevgi anlayışıyla birleştiren Türk milletinin sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı, toplumsal huzuru ve milli birliği güçlü tutmayı başardığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Yaşlısına sahip çıkmayan, hürmet etmeyen ve saygı göstermeyen bir toplumun geleceğinin güven içinde olması mümkün değildir. Unutmamak gerekir ki bugünün yaşlıları geçmişte toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi kendilerinden sonra gelenlere devretmişlerdir. Yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, onların sıkıntılarına ortak olup çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görevdir. Bunun için bakım, barınma ve sağlık sorunlarının çözülmesine yönelik düzenlemelere ağırlık verilmesi ve özen gösterilmesi gereklidir. "

Şahin, devletin yanı sıra gönüllü kuruluşların çalışmalarının desteklenmesiyle Türk toplumunun yapısında var olan sevgi, saygı ve dayanışmanın sürekliliğinin sağlanacağını anlatarak, böylece yaşlıların daha iyi koşul ve mutluluk içinde yaşayabileceğini ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.