Samsun

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı

15:52 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürlüğünce, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, öğrencilere Çanakkale'nin nasıl bir savaş olduğunu, şehit ve gazilerin kendileri için yaptıkları fedakarlıkların iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Çanakkale'de yaşanan başarının tüm zorluklara karşı kazanılmış büyük bir zafer olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Bugün 102. yılını andığımız Çanakkale Deniz Zaferi millet olarak bütün zorluklara, yokluklara ve düşmanın çokluğuna karşı kazanılmış büyük bir zaferdir. Milletimizin, çağın tüm imkanlarıyla donatılmış ordulara karşı maddi imkansızlıklarla verdiği mücadele birçok sömürülen millete ilham vermiştir. Bu savaş bir destandır. Geleceğimiz daha iyi olması için bu destan çok iyi bilinmelidir." dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ise dünyada hiçbir toprak parçasının Türk toprakları kadar vatan olmayı hak etmediğine dikkati çekerek, bu nedenle kendilerine emanet edilen vatan topraklarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını kaydetti.

Program, yurtta kalan üniversite öğrencilerince şiirler okunması ve tiyatro gösterisiyle son buldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.