Samsun

Halk oylamasına doğru

20:23 26 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, mahalle ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşları 28 Mart'ta Samsun'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek toplu açılış törenine davet etti.

İkiz, halk oylaması çalışmaları kapsamında AK Parti ilçe Başkanı Sebahattin Özdemir ile Kemaliye, Karga, Hilmiye ve Küflek mahallelerini ziyaret etti.

Halk oylaması ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgi veren İkiz, ülkenin yılladır askeri bir anayasa ile yönetildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizin gelişip büyümesi ile artık bu anayasanın değişmesi gerektiği kesindir. Şimdi yeni, daha çağdaş, daha etkin ve ülkemizi dünya liderliği yolunda daha da ileri taşıyacak olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi siz değerli halkımızın oyuna sunulmaktadır. Havza Sayın Cumhurbaşkanımızın ardında dik durarak 'evet' diyecek. 16 Nisan'da farkını ortaya koyacaktır."

İkiz, vatandaşları 28 Mart Salı günü Samsun'da gerçekleşecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka sesleneceği toplu açılış törenine de davet etti.

Özdemir de halk oylamasında değiştirilecek anayasa maddeleri hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.