Samsun

Samsun'da FETÖ/PDY'nin "emniyet yapılanması" davası

19:34 31 Mart 2017
Samsun'da FETÖ/PDY'nin "emniyet yapılanması" davası

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 70'i tutuklu 106 eski emniyet mensubu ile 2 eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu'ndaki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve Terörizmin Finansmanının Önlemesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla 70'i tutuklu 104 sanık ile avukatları katıldı. 4 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Önceki gün ve dün 59 kişinin ifadesini alan mahkeme heyeti, bugün de 34 sanığın ifadesine başvurdu.

Duruşmada tutuksuz yargılanan ve Bafra ilçesinde "komiserlerin imamı" olduğu öne sürülen eski öğretmen T.C, 2003'ten beri örgütün içinde bulunduğunu söyledi.

Sohbetlere gidenlerin, maaşlarından 150-200 lira bağış yaptıklarını anlatan T.C, şunları kaydetti:

"Bafra'da M.K'ye ByLock yükledim. Önce ByLock kullandık. Daha sonra Eagle'a geçtik. Ardından Tango görünümlü program kullandık. Grubumdaki kişilere kullandığım programları ben yükledim. Kimseye iftira atmıyorum. Vicdanım rahat. Darbe girişiminde önce bana mesaj geldi ancak bunu kimseye söylemedim. Cemaat dediklerimizi herkes gördü. Eşimin telefonuna da ByLock yükledim. Kendisi öğretmendi, açığa alındı."

Tutuksuz sanıklardan G.K. da küçük yaşta örgütle tanıştığını belirtti.

Darbe girişimi gecesi bir otelde düğünde olduğunu kaydeden G.K, kalkışmayı telefonla öğrendiğini ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı'na gittiğini, sonra çalıştığı şubeye uğradığını anlatan G.K, şunları söyledi:

"ByLock ve Eagle kullandığım doğrudur. İ.S. tarafından yüklendi. Benim sohbet grubumda bazı sanıklar da vardı. Sanıklardan H.O.D, K.D, R.Ü. ve S.A. benim üst devrelerimdir. Bunlarla hiçbir zaman herhangi bir ilgim olmadı. Küçük yaşta cemaatle tanıştım. Ülkede bir cemaat gerçeği vardı. 17-25 Aralık'tan sonra duygularım azaldı ancak birden kopamadım. 15 Temmuz'dan sonra bu grubun terör örgütü olduğunu anladım. Kesinlikle örgütün yüzü 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkmıştır."

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların da ifadelerinin alınması için 4 Nisan'da devam etmek üzere duruşmaya ara verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.