Samsun

Halk oylamasına doğru

10:17 06 Nisan 2017
Halk oylamasına doğru

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bazı mahalleleri ziyaret ederek, anayasa değişikliği halk oylamasında "evet" oyu için destek istedi.

İkiz, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir ile Aşağı ve Yukarı Yavucuk, Kıroğlu, Mürsel, Kayacık, Uluçal ile Aşağı ve Yukarı Susuz mahallelerini ziyaret etti.

Güçlü bir Türkiye için halk oylamasında "evet" denilmesi gerektiğini ifade eden İkiz, şunları kaydetti:

"Arap baharı diye başlattıkları, Müslümanı Müslümana öldürttükleri, devletleri devletlere düşman ettikleri bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemiz güçlü iktidarı ile bu hareketten etkilenmedi. Gezi olayları, 17/25 Aralık ve 15 Temmuz süreçleriyle Türkiye'yi yıkmak istediler ama milletimiz bu kirli oyunlara gelmedi. O bakımdan 16 Nisan'da sizin oyunuza sunulacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili halk oylaması çok önemli."

Özdemir de 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında ülkenin geleceğinin belirleneceğini dile getirerek, "Ya vesayet zincirlerini kıracağız ya da ayağımızdaki vesayet zinciri ile yaşama devam edeceğiz. Bu ülke artık vesayetin yükünü kaldıramaz çünkü bu vesayet sistemi ülkemizin hızını kesiyor." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.