Samsun

MHP Grup Başkanvekili Usta:

17:45 06 Nisan 2017
MHP Grup Başkanvekili Usta:

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Sürekli sistem tartışmaları rejimi krize doğru götürüyor. Türkiye'nin artık bunları aşıp önüne bakması gerekiyor. Bu yüzden referandumda 'evet' çıkmasını Türkiye'nin geleceği açısından önemsiyoruz." dedi.

Terme ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet eden Usta, Belediye Başkanı Şenol Kul'u da ziyaret etti.

Türkiye'nin bir süredir yönetim krizi ile uğraştığını, bu sorunun ise rejimi krize götürdüğünü savunan Usta, yönetim sorununu aşmak için halk oylamasında "evet" verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin bir süredir terör kuşatması altında bulunduğunu belirten Usta, "Dünya karşımızda. Ülkenin birlik beraberlik içinde hareket etmesi gerekiyor. Ülkenin yönetimi ile alakalı sorunlar var. Yönetim sorunlarının aşılması lazım. Sürekli sistem tartışmaları rejimi krize doğru götürüyor. Türkiye'nin artık bunları aşıp önüne bakması gerekiyor. Bu yüzden referandumda 'evet' çıkmasını Türkiye'nin geleceği açısından önemsiyoruz." ifadesini kullandı.

Anayasa değişikliğinin kendilerinin hassasiyetlerinin korunduğu bir çalışma olduğuna dikkati çeken Usta, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak anayasa değişikliği sürecini hem başlatan hem de sonlandıranız. Anayasa değişikliği paketi için büyük katkılar verdik. Özellikle yasama, yürütme ve yargı sürecinin ayrışmasının sağlanmasında büyük katkılarımız oldu." diye konuştu.

Usta, birlik beraberlik içinde halk oylaması ortamı olması ve kutuplaştırıcı dilden herkesin uzaklaşması gerektiğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.