Samsun

ANALİG Yıldızlar Türkiye Sutopu Şampiyonası

19:05 03 Mayıs 2017
ANALİG Yıldızlar Türkiye Sutopu Şampiyonası

Türkiye Sutopu Federasyonu'nca ilk kez düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG), Türkiye Sutopu Şampiyonası, Samsun'da başladı.

Samsun 19 Mayıs Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya 6'sı kız, toplam 18 takımdan 300 sporcu katılıyor. İlk 3 gün klasman maçlarının yapılacağı organizasyonda, son 2 gün final karşılaşmaları oynanacak.

Türkiye Sutopu Federasyonu Genel Sekreteri Şevkettin Şahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sutopunun altyapısına bu tür organizasyonların önemli katkı sağladığını söyledi.

Sutopu sporunu geliştirmek istediklerine dikkati çeken Şahan, "Sutopu sadece 8 ilde yapılırken, 23 ilde yapılan spor haline geldi. Bu tabii ki sadece bizim değil, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türkiye genelinde çok sayıda havuz yapması sayesinde arttı." dedi.

Sutopunu, olimpik bir spor olması nedeniyle Türkiye'de yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Şahan, şunları kaydetti:

"Bu sporda dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Zaman zaman başarılarımız oluyor ama hedefimiz Avrupa'da ilk 8 ülke içinde yer almak. Çünkü sutopunun öncü ülkeleri Avrupa'da ve olimpiyatlara giden ligler Avrupa'da yer alıyor. Avrupa'da ilk 8 içine girersek olimpiyatlara da katılabiliriz demektir. Şu anda Avrupa'da 13 ve 14'üncü sıralamada gidip geliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.