Samsun

Samsun Valisi Şahin:

15:16 11 Mayıs 2017
Samsun Valisi Şahin:

Samsun Valisi İbrahim Şahin, bir televizyon programında Atatürk'e hakaret edildiği iddiasıyla ilgili, "Atatürk ile ilgili olur olmaz, aklı eren ve ermeyen insanlar birtakım olumsuzluklardan bahsediyor. Atatürk'e karşı söylenen olumsuzluklar, devlet aklını rahatsız ediyor." dedi.

Vali Şahin, bir kafeteryada iş adamlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini Samsun'da bir haftaya yaydıklarını, asıl etkinliklerin 19 Mayıs gününe yoğunlaşacağını söyledi.

Son günlerde Atatürk ile ilgili bazı tartışmalar yaşandığına dikkati çeken Şahin, "Atatürk ile ilgili olur olmaz, aklı eren ve ermeyen insanlar birtakım olumsuzluklardan bahsediyor. Atatürk'e karşı söylenen olumsuzluklar, devlet aklını rahatsız ediyor. Böyle bir şey ne gündemimizde var ne gündemde var. Suni gündem olarak ortaya atılmasının art niyet olduğunu düşünüyorum. Onun için bunlara fırsat verilmemesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Art niyetli kişilere fırsat verilmeyeceğini belirten Şahin, "Sayın Başbakanız da dün İngiltere'ye giderken bunu dile getirdi. Kabul edilebilir bir şey değil. Yeri değil, zamanı değil, tartışılması da çok yanlış. Burası ilk adım şehri, yani Atatürk şehri. Bu tarz şeyler bizleri rahatsız ediyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.