Samsun

AFAD personeline hizmet içi eğitim

17:51 16 Mayıs 2017
AFAD personeline hizmet içi eğitim

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), "Duygu Durum Yönetimi Motivasyon Kriz İletişimi Psikolojik İkna" eğitimi düzenlendi.

Samsun AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen eğitimde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında iletişim danışmanlık görevini yürüten Sevda Güner, "Duygu Durum Yönetimi Motivasyon Kriz İletişimi Psikolojik İkna" konusunda bilgi verdi.

Samsun AFAD Müdür Vekili Yusuf Aysu, hizmet içi eğitim programları kapsamında afet ve acil durum bölgelerinde görevlendirilen personelin zor saha şartlarına uyum sağlayabilmesini amaçladıklarını söyledi.

Personelin afetzedeler ile sağlıklı iletişim kurulabilmesi ve onları doğru yönlendirebilmesi gerektiğine işaret eden Aysu, "Acil durumlarda personelimiz, kendi duygularını tanıyarak kontrol edebilmeyi ve içsel motivasyonunu yüksek tutabilmeyi sağlayacak. Bu eğitim sayesinde bilgi ve becerilerini artıracak." dedi.

Eğitime, Samsun, Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop, Tokat, Trabzon'da görevli mühendis, arama ve kurtarma teknisyeni, tekniker, teknisyen ve teknisyen yardımcısı olmak üzere 254 AFAD personeli katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.