Samsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

10:25 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un, 98. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Bu günün, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı hareket anlamına geldiğine işaret eden Şahin, 19 Mayıs'ın, Samsun ufkundan, kara günlerin üstüne doğan ilk ışık olduğunu kaydetti.

Şahin, Atatürk'ün, Türk gençliğine olan güvenini kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet ederek gösterdiğini de belirterek, şunları dile getirdi:

"Atatürk, gençliğin milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Türk gençliği olarak ülkemiz ve milletimiz için her zaman sorumluluklarınızın bilinciyle hareket edeceğinize inanıyoruz. Millet ve devlet olarak sizlerle övünüyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı ve kurtuluşun ilk adımlarını attığı şehir olma gurur ve sorumluluğuyla ülkemizin kalkınma hamlelerinde öncü kent olma görev ve heyecanını yaşamakta, bu yolda yoğun gayretle çalışmaktayız. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarım."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.