Samsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

14:40 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köktaş, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesinin ilk adımını atmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelenin Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olduğuna işaret etti.

Bu günün Türk halkının vatanını sahiplenerek geleceğini yeniden kurmaya giriştiği diriliş günü olduğunu belirten Köktaş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurma yolunda Samsun, sadece milli mücadelede değil, demokrasi tarihinde de çok müstesna bir yere sahiptir. Samsun aynı zamanda bağımsızlığın ve demokrasinin sembolüdür." ifadesini kullandı.

Köktaş, 19 Mayıs'ta tutuşturulan meşalenin Türk milletini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesinde yollarını aydınlatmaya devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Birlik beraberlik içinde, birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış geleceğimizin mimarı olan gençlerimizin 98 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza kadar taşıyacaklarına inancımız tamdır. Hükümetlerimizin öncülük ettiği reformlarla gelişen demokrasisi, büyüyen ekonomisiyle genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İstiklalden istikbale giden şehrin insanları' dediği Samsunlu hemşehrilerimize, geleceğimizin teminatı gençlerimize sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyor, bağımsızlık mücadelemizin 98. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve milleti için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.