Samsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

16:18 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Havza Belediye Bakanı İkiz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Şahin, mesajında, 19 Mayıs 1919'un Büyük Önder Atatürk tarafından yeni Türk devletinin temellerinin atıldığı gün olduğuna dikkati çekti.

Bu günün sadece milli kurtuluş hareketinin başlangıcı olmakla kalmadığını, yeni Türk devletinin çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasını da sağladığını aktaran Şahin, "Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyor, gençlerimize, sporcularımıza sevgilerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.


- Havza Belediye Bakanı İkiz

Havza Belediye Bakanı Murat İkiz ise, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımlarını Havza'da yaktığına işaret etti.

Silah arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelmesi ile şekillenen ve 25 Mayıs'ta kurtuluş meşalesini yakan Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadeleden başarıyla çıktığını anlatan Başkan İkiz, "Bugün yaşadığımız toprakların üzerinde kimlerin sayesinde yaşadığımızı unutan bazı kimseler, Atatürk ve manevi değerlerimize saldırmakta. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir ilçe olan Havza, her zaman Atatürk ve kurduğu Cumhuriyete sahip çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün din, dil, ırk, mezhep ayırımı yapmadan halkına ve gençliğe güvenerek büyük zafer için yola çıktığını aktaran İkiz, şunları kaydetti:

"19 Mayıs, milletimizin esaret zincirini kırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. Anadolu'da esir olmak istemeyen milletimizin 98 yıl önce başlattığı kutlu bir mücadeledir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkede bütün ümitlerin bitmeye başladığı bir zamanda, 19 Mayıs 1919'da 'Türk milleti esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eder' diyerek Samsun'a çıktı ve ulusal egemenlik mücadelesini başlattı. Büyük mücadelelerin ardından ülkemiz düşmandan temizlenmiştir. Türk milleti, özgürlüğüne ve Cumhuriyetine sahip çıkma gücünü 15 Temmuz gecesi bir kez daha göstermiş ve dünyaya esaret altında yaşamayacağını bir kez daha ilan etmiştir. Gelecekte söz sahibi olacak gençlerimizi kültürüne, dinine, diline bağlı, özgür ve vatanını seven gençler olarak yetiştirip ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirmek öncelikli hedefimiz olmalıdır. Atamızın gençlerimize armağan ettiği bu mutlu günü kutluyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.