Samsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

14:33 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Tokat, Sinop ve Amasya'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Adem Keloğlu'nun Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Daha sonra Hüseyin Üster Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu öğrencilerince işaret diliyle İstiklal Marşı okundu. Program, yağmur nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda devam etti.

Keloğlu, burada 19 Mayıs 1919'un önemini anlatan konuşma yaptı.

Program şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor kulüplerinin gösterilerinin ardından sona erdi.

- Çankırı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci'nin Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan program, yağmur nedeniyle Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda devam etti.

Gerginci, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk milleti için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

19 Mayıs'ın Atatürk'ün Samsun'a çıkış tarihinin olmasının yanında Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliği taşıdığını vurgulayan Gerginci, "Milli Mücadele yıllarının destansı başarılarının kaynağını oluşturan 19 Mayıs, aziz milletimiz için son derece önemli bir gündür." dedi.

Konuşmanın ardından "özel sporcularla atletizm" müsabakalarında dereceye giren engelli sporculara ödülleri verildi.

Program, şiirlerin okunup halk oyunları gösterisinin sunulmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor kulüplerinin gösterileriyle sona erdi.

Törene Vali Mesut Köse, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

- Çorum

Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen öğrenci ve sporcular, Yunus Emre Parkı'ndaki Atatürk anıtına yürüdü. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer tarafından anıta çelenk sunuldu. Anıttaki tören, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin çelenklerini bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Atatürk Spor Salonu'nda devam eden programda öğrenciler şiirler okudu; halk oyunları, jimnastik ve mehter takımı gösterileri sunuldu. Törende spor faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Törende konuşan Eğer, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Milli Mücadele'nin 19 Mayıs günü başladığını hatırlatan Eğer, "Bugün Türkiye'de gençlerin ne kadar önemli olduğunu, istihdamlarını, eğitimlerini, spor alanlarında ne kadar önem taşıdığını hep birlikte müşahede ediyoruz." dedi.

Törene Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon Komutanı Albay Şenduran İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

- Amasya

Yavuz Selim Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Amasya Spor Salonu'nda devam etti.

Törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki tekvando, jimnastik, eskrim, karate ve güreş takımlarının sporcuları gösteri sundu, Amasya halk oyunları ekibi de gösteri yaptı.

Törene Vali Salih Işık, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile kurum ve kuruluşların temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

- Sinop

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra katılımcılar, Valilik önünden İskele Meydanı'na kadar "gençlik yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, yaptığı konuşmada, bugünün Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde yüce Türk milletinin tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının yıl dönümü olduğunu söyledi.

Törende şiirler okundu, halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu.

Törene Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül ile kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

- Tokat

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Cemil Çağlar, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Kutlamalar, kötü hava şartları nedeniyle Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda devam etti. Programda Vali Cevdet Can, halk oyunları ekibi ile yöresel halk oyunu "Ellik" oynadı.

Program, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının gösterileriyle son buldu.

Öte yandan Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Tütün İskelesi'nde yapılması planlanan Bayrak Çıkış Töreni ile Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın gösterisi, yağmur nedeniyle yarına ertelendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.