Samsun

TÜRÇEV'den Samsun'a "plaj" ödülü

18:08 06 Haziran 2017
TÜRÇEV'den Samsun'a "plaj" ödülü

Samsun Büyükşehir Belediyesi, mavi bayraklı plaj sayısını 2'den 6'ya çıkarması nedeniyle Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından en iyi plaj ödülünü aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, TÜRÇEV'in İstanbul Ataköy Marina'da organize ettiği mavi bayrak töreninde, Samsun'un 2 olan mavi bayraklı plaj sayısını 6'ya çıkartması nedeniyle en iyi plaj ödülünü aldığını belirtti.

Çevre projelerinin dünyanın yükselen değeri olma sürecine bundan 25 yıl önce girdiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye son 15 yılda çevre projelerine olan duyarlılığını yükseltti. Bütün yerel yönetimler önce çevre projelerinden işe başladı. Ama kolay değil çevre projelerini yapmak. Mesela mavi bayrak ödülünü TÜRÇEV atık su arıtma tesisi olmayan şehirlere vermiyor. 1 milyon nüfuslu bir şehrin atık su arıtma tesisi aşağı yukarı 40 milyon avrodur. Böyle bir şehrin 40 milyon avro harcayarak bir atık su arıtma tesisi kurması gerçekten çok zor. Bunun için mutlaka kredi kullanmak, borçlanmak gerekiyor. TÜRÇEV'in yaptığı bu tür ödül törenleri, yarışmalar gibi teşvik unsurları bizleri motive ediyor."

Samsun'un 2 mavi bayraklı tesisi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İnşallah bunları iyi muhafaza ederiz. Çünkü geri de alınabiliyor. O yüzden çevre projelerimizle bu tür bir durumun önüne geçmeyi planlıyoruz. Bu sene de 4 yeni plajımız daha mavi bayrak aldı. Bunun için TÜRÇEV tarafından en iyi plaj ödülü aldık." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.