Samsun

Vali Şahin'den LYS mesajı

14:31 09 Haziran 2017
Vali Şahin'den LYS mesajı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şahin, mesajında, geleceğin teminatı olan gençlerin sınavlarda başarılı olacaklarına inandığını ancak LYS'nin "hayat sınavı, var oluş durumu" gibi görülmemesi gerektiğine işaret etti.

Hayatın LYS'yi kazanmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Şahin, "LYS’nin sizin kişiliğinizi değil, akademik bilginiz, anlama ve yorumlama gücünüzü, zamanı kullanma becerinizi ölçen bir sınav olduğunu unutmayın. Bu sınav sizin meslek seçiminiz deki alternatiflerden sadece biridir. Sınavı kazanamamak da asla dünyanın sonu değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerin bu duygu ve düşüncelerle stresten ve heyecandan uzak şekilde sınava girmeleri durumunda bilgi ve birikimlerini en üst düzeyde yansıtacaklarına inandığını belirten Şahin, sınava girecek tüm gençlere başarı diledi.

Şahin, öğrencilerden iyi yetişmiş, saygılı, dürüst ve adaletli, kendine güvenen, iletişim ve girişimcilik becerisine sahip, araştıran, sorgulayan, Türkçe'yi doğru ve etkili kullanan, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı kültürel değerlerini koruyan bir birey olmasını beklediklerini anlattı.

Velilere seslenen Şahin, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız bizlerin umutları, geleceğidir. Çocuklarımızın hayatta başarılı olmalarında en büyük görev biz anne babalara düşmektedir. Anne ve babalar olarak bu süreçte dikkatli olmamız gerekir. Sınav sonucu ne olursa olsun çocuklarımızdan sevgi ve ilgiyi esirgememeliyiz. Onların başarılarını arkadaşlarınınki ile kıyaslamaya çalışmayın. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz."

Öğretmenlerin ise öğrencilerin başarısında çok önemli payı bulunduğunun altını çizen Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Zorluklar içinde sabırla, fedakarlıkla çok önemli çalışmalar yapmanın mücadelesini veriyorsunuz. Çocuklarımızın daha önceki sınavlarda olduğu gibi huzurlu ve güvenli bir ortamda sınava girmelerini sağlayacaksınız. Hepinizi tebrik ediyor, gösterdiğiniz fedakarlıktan dolayı size teşekkür ediyorum. Bu vesileyle öğrencilerimizin yetişmesinde çeşitli katkılarda bulunan, onlara emek ve desteklerini sunan tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.