Samsun

Samsun'da toplu taşımaya sivil denetim

16:08 28 Ağustos 2017
Samsun'da toplu taşımaya sivil denetim

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yayınlanan genelgeyle Türkiye genelinde hayata geçirilen toplu taşıma araçlarında sivil denetim uygulaması Samsun'da da gerçekleştirildi.

Atakum-Türkiş ile Fakülte hattındaki dolmuşa sivil binen trafik polisi, şoförün trafik kurallarına uyup uymadığını gözlemledi.

Dolmuşu sivil araçla takip eden trafik polisleri de trafik ihlalleri yönünden denetim yaptı.

Liman Kavşağı'nda durdurulan araçtan inen sivil trafik polisi, uygulama hakkında bilgi vererek şoförün emniyet kemerini takmadığını belirterek 95 lira trafik cezası uyguladı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Başpolis Memuru Semavi Ay, kontrol noktasında gazetecilere yaptığı açıklamada, her bayram olduğu gibi bu bayram da toplu taşıma araçlarında denetimlerin sürdüğünü söyledi.

Sivil polis memurunun toplu taşıma aracına binerek şoförleri denetlediğini belirten Ay, "Arkadaşımız sürücüyü takip etmiş ancak herhangi bir kural ihlali görmediğinden yalnızca emniyet kemeri ihlali yaptığı için cezai işlem uygulanmıştır. Emniyet teşkilatı olarak bu tür uygulamalarımızı sadece bayram öncesi değil, diğer günlerde de yapıyoruz." dedi.

Ay, denetimlerin aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.