Samsun

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

17:06 18 Eylül 2017
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Samsun'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Atakum ilçesindeki Adnan Menderes İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Osman Kaymak, yeni eğitim yılında tüm öğretmen ve öğrencilere başarı diledi.

Öğretmenlerden her şeyden önce iyi insanlar yetiştirmelerini beklediklerini vurgulayan Kaymak, "Çocuğumu okula gönderdiğimde öncelikle iyi bir vatandaş, iyi bir insan olarak yetişmesini çok önemsiyorum." dedi.

Samsun'da tekli eğitime geçmek için bin 200 dersliğe ihtiyaç olduğunu şu an itibariyle 800 dersliğin inşaatının bitmek üzere olduğunu belirten Kaymak, 400 dersliği de gelecek sene bitirerek önümüzdeki sene tekli eğitime geçeceklerini söyledi.

Öğrencilere bilgisayar başında çok vakit geçirmemelerini bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Kaymak, şunları kaydetti:

"Başarı için öğretmen öğrenci ve veli üçlüsü çok önemli. Maalesef çağımız bilgisayar çağı. Çocuklarımız ellerinde telefon ve bilgisayarı bırakmıyor. Artık kitap okuma yarışı azaldı. Bu yönüyle önce öğretmenlerimizin önerileri doğrultusunda yavrularımızın bilgisayar ve televizyon başında vakit geçirmelerine fırsat vermeyelim. Onları hayata hazırlayalım. Onların daha çok dışarıda vakit geçirmelerini sağlayalım. Çocuklarımız bilgisayar başında vakit geçirmesin."

Konuşmaların ardından AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.