Samsun

Samsun'dan kısa kısa

15:26 21 Eylül 2017
Samsun'dan kısa kısa

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesinin yüzde 40 hisse ile en büyük ortağı olduğu Lojistik Köy proje alanında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Yılmaz, 40 milyon avronun üzerinde bütçeye sahip projenin Samsun için önemine dikkati çekerek, projenin hem prestij hem kent ekonomisi hem de istihdam açısından şehre çok şey kazandıracağını söyledi.

Projenin büyük oranda şekillendiğini, inşaat çalışmalarında önemli yol alındığını aktaran Yılmaz, "Hem alt hem üstyapı konusunda belirli bir noktaya gelindi. Bundan sonra işin hayata geçtikten sonra yapılması gereken yönetimsel planlamalarını, işbirliklerini ve işleyişe yönelik süreçlerini de düşünmek ve planlamak zorundayız. Bu basit bir işletme ya da fabrika değil." dedi.

Dünyada bu işi yapan başka ülkelerdeki örneklerin incelenmesi ve bu işletmelerle karşılıklı işbirliğinin yollarının belirlemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, TCDD, DHMİ, THY gibi aktörlerle nasıl çalışma prensiplerinin olacağının belirlenmesi, yapılacak protokol ve işbirliği sürecinin adımlarının planlanması gerektiğini kaydetti.

İncelemeye Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, SASKİ Kanal İşleri Daire Başkanı Muhlis Yeşilyurt, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam, Samsun Lojistik Köy Projesi Proje Koordinasyon Birim Direktörü Abdullah Gökbilgin ile diğer yetkilileri katıldı.


- Muhtarlara kadastro uygulamaları anlatıldı

Kavak ilçesindeki muhtarlara kadastro uygulama çalışmaları hakkında eğitim verildi.

Samsun Kadastro Müdürü Şaduman Malkoç başkanlığında Kavak Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitime, milli emlak memuru Ahmet Saydam, Belediye Fen İşleri Müdürü Turgut Ergin ile köy iken mahalle statüsüne dönüşen mahallelerin muhtarları katıldı.

Eğitimde Malkoç, katılımcılara 3402 sayılı Kadastro Kanunu gereğince yapılacak uygulama çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantı, Malkoç'un katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.