Samsun

Vezirköprü'de zincir marketler için düzenleme yapılması talebi

19:08 06 Ekim 2017
Vezirköprü'de zincir marketler için düzenleme yapılması talebi

Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ulusal merketlerin yerleşim yerlerinin uzağına kurulması yönünde yetkililere çağrıda bulundu.

Odanın toplantı salonunda Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi başkanlığında bir araya gelen Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Karadaş ve oda başkanları ortak basın açıklaması yaptı.

Fişekçi, ulusal marketlerin sayısının arttığına işaret ederek marketlerin haksız rekabet oluşturduğunu belirtti.

Ulusal marketlerin ilçe merkezinden uzak bir yere açılmaları konusunda yetkililere çağrıda bulunan Fişekçi, şöyle konuştu:

"İlçemizde zincir market olarak adlandırdığımız süpermarketlerin giderek artması diğer işletmelerin işlerini devam ettirmesinde güçlük çekmesine, ekonomik olarak rekabet etmesinin ortadan kalkmasına, küçük ve orta ölçekli işletmelerin tamamını olumsuz etkilemesine sebebiyet vermektedir. Zincir marketler sadece bakkalları değil, kasaplar, ayakkabıcılar, beyaz eşya dükkanları, kırtasiyeler ve birçok küçük esnafı etkilemektedir. İlçemizde zincir süpermarket olarak 9 market bulunduğu bu sayının ilçemizde giderek artabileceğinden yola çıkarak ilçemiz Belediye Meclisimiz tarafından market zincirlerinin açılmasında ilçe nüfusunun ve marketler arası mesafe gibi konularda kriter ve kısıtlamaların getirilerek mevcut esnafımızın korunmasına yönelik çalışmaların yapılmasını talep etmekteyiz."

Toplantıya katılan meslek oda başkanları, Vezirköprü Belediye Başkanlığına verilmek üzere hazırlanan dilekçeyi imzaladı.

Öte yandan Vezirköprü Bakkallar Esnaf Odası Başkanlığı tarafından da ayrıca bir dilekçe verildiği bildirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.