Samsun

Down sendromlu Cansu hayata resimle tutundu

10:11 28 Ekim 2017
Down sendromlu Cansu hayata resimle tutundu

Samsun'un Atakum ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki down sendromlu Cansu Atmaca, resim yaparak yaşama sevincini kazandı.

Down sendromlu olarak doğan Cansu Atmaca, hayatının büyük bölümünü evde annesi emekli öğretmen Havva Atmaca ile yalnızlık içinde geçirdi.

Doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle yaşama sevincini yitiren Cansu, 5 yıl önce Atakum Belediyesine ait Yaşam Park'ta resim kursuna gitmeye başladı.

Burada arkadaşlar edinen Cansu, yaşam sevincini yeniden kazandı.

Cansu Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yaşam Park’ta resim dersi almaya başladıktan sonra daha huzurlu ve mutlu olduğunu söyledi.

Önceden evden çıkmak istemediğini belirten Atmaca, "Resim yapmaya başlayınca yaşam sevincimi kazandım. Kursta doğa, manzara resimleri yapıyorum. Yaptığım resimlere bakınca mutlu oluyorum." dedi.

Resim yapmanın kendisini hayata bağladığını vurgulayan Atmaca, yağlı ve kuru boya olarak yaptığı resimleri açacağı sergide herkese göstermek ve satmak istediğini kaydetti.

Annesinin her gün kendisini Yaşam Park'a götürmesini istediğini anlatan Atmaca, "Orada arkadaşlardım, sevdiklerim var. Eve gelince de resim yapıyorum. Açmak istediğim sergi konusunda destek bekliyorum." diye konuştu.

Anne Havva Atmaca da kalça kemiğinde açıklık olduğu için yürümekte de güçlük çeken kızını her zaman resim kursuna götüremediğini söyledi.

Kızının resim yaparak mutlu olduğunu dile getiren Atmaca, "Eskiden çok mutsuz ve huzursuzdu. Sağlık problemleri var, yürüme güçlüğü çekiyor ancak resim yapmaya sevinerek gidiyor. Saatler öncesinden hazırlanıyor. Onu mutlu görmek beni de sevindiriyor. Bir annenin çocuğunun mutluluğunu görmekten daha büyük bir beklentisi yoktur." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.