Samsun

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

12:42 28 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Vali Kaymak, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yıl dönümüne sevinç ve coşku içinde ulaştıklarını ifade etti.

Samsun Valisi Osman Kaymak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kurtuluşa giden yolda ilk adımın Samsun'da atıldığını, milli mücadele ateşinin yakılarak Anadolu’nun her tarafına yayıldığını aktaran Kaymak, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetin ilanı, kurtuluş mücadelesinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Milletimiz cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş ve sıkıca sarılmıştır. Karşılaştığı sorunları ve gelişme yolunda önüne çıkabilecek engelleri de cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir."

Cumhuriyetin bireyin haklarının korunduğu, yönetime katılma ve yöneticilerini seçme hakkının hukuki teminat altına alındığı, barışçıl ve insani değerleri en yüksek ideal kabul eden yönetim biçimi olduğunu anlatan Kaymak, şunları kaydetti:

"Unutmamalıdır ki bugün kullandıkları demokratik haklarının kazanılması da cumhuriyet rejimi ile sağlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Samsun, cumhuriyet döneminde coğrafi konumuyla, güçlü tarımsal ve ekonomik yapısıyla, kültürü ve eğitim seviyesiyle, bölgenin ve ülkenin önemli bir kenti olma özelliğini kazanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti kendisine dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefi koymuştur. Bizim de hedefimiz, Türkiye’nin ilk 10 ili içerisinde yer almaktır. Bu amaçla hepimize bu hedefleri gerçekleştirmek için önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geçmişte olduğu gibi bugün ve bugünden sonrada aynı heyecanla gayretlerimizin devam edeceğine inancımız tamdır. Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur."

Kaymak, Cumhuriyetin 94. yıl dönümünde Atatürk, silah arkadaşları, kahraman şehitler ve gazilere şükranlarını sundu.

















YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.