Samsun

Yılmaz iş adamlarıyla bir araya geldi

12:49 07 Aralık 2017
Yılmaz iş adamlarıyla bir araya geldi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Yılmaz, kentteki bir lokantada iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.

ABD'nin "Kudüs'ü başkent" ilan etmesi kararını eleştiren Yılmaz, şu bilgileri aktardı:

"Kararı veren Trump'ı lanetliyorum. Bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesini umuyorum. Sultan Abdülhamid Han, 'Mekke Allah'ın, Medine Resulullah'ın, Kudüs müminlerin haremi olduğunu söylemiştir. Biz var olduğumuz sürece Kudüs düşmeyecektir' demişti. Bu, 110 sene önce de böyleydi bugün de böyle. Dünya var olduğu müddetçe Kudüs müminlerin haremi olarak kalacaktır inşallah."

Ekonomisi güçlü bir ülke olmaktan başka çare bulunmadığına bundan daha iyi bir örnek verilemeyeceğine işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Her musibet, bir hayra delalettir. Bu musibetten de bir hayır çıkar inşallah. İslam alemi buradan aldığı ders ile başka yeni girişim ve ittifaklara yönelir diye düşünüyorum. Ekonomik olarak güçlü olmamız lazım. 'Onun bileği öyle kolay bükülmez' dedirtecek ülke olmamızı anlamamız için acaba son birkaç yılda uluslararası ilişkilerde karşılaştığımız olaylar yetiyor da artmıyor mu? Bunların örneği Rıza Sarraf olayı ve hain terör örgütü FETÖ. Her taraftan bizi kuşatmaya çalışıyorlar, ekonomisiyle kalkınmış bir ülke olmamızı istemiyorlar. Onun için çok çalışmamız gerektiğini her ortamda söylüyorum. Bizler kentimizin ve ülkemizin ekonomisini kalkındırmamız için el ele tutuşmalı. Zenginleşerek, etrafımızda gücümüzü sınayan hainlere karşı dimdik durmalıyız."

Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.