Samsun

Samsun'dan kısa kısa

17:36 16 Aralık 2017
Samsun'dan kısa kısa

Samsun Ticaret ve Sanayi Odasınca Samsun simidinin mahreç işaretini kullanan iki firmaya denetim yapıldığı bildirildi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, 5 yıl önce Türk Patent Enstitüsü’ne başvurularak, coğrafi işaretler tescil belgesi alınan Samsun simidinin denetimden geçtiği kaydedildi.

Açıklamada, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Samsun Temsilciliğinin de denetimlere destek verdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Samsun simidi denetleme komisyonunca Samsun simidinin mahreç işaretini kullanma hakkı verilen iki firmaya denetlendi. TSE denetmeniyle birlikte denetime Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği, Fırıncılar Odası’ndan oluşan komisyon üyeleri katılarak simidin belirlenen özelliklerde hazırlanıp hazırlanmadığını ve pişirilme aşamalarını kontrol etti. Denetim aşamasında, simidin hamur kıvamı, çeşni maddesi olarak kullanılan madde, hamurun ebadı, gramajı, simidin haşlama işlemi için kullanılan pekmezin gramajı, haşlama sıcaklığı, kazanın özelliği, haşlama süresi, pişirme sıcaklığı ve süresi , fırın küreğinin özellikleri kontrol etti."

- AGD’den umre ödüllü Si̇yer-i̇ Nebi̇ yarışması

Anadolu Gençlik Derneği’nin Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nın Samsun'da da gerçekleştirildiği bildirildi.

AGD'den yapılan yazılı açıklamada, Siyer-i Nebi sınavının bu yıl 5.'cisinin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AGD Samsun Şubesi Planlama ve Organizasyon Komisyonu Başkanı Mehmet Yazgan, şunları kaydetti:

"Siyer- Nebi sınavı Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Lise, İmam Hatip Lisesi, Meslek Liseleri ve Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Samsun merkez ve ilçelerinde 14 bin öğrenci Peygamberimizin hayatını okuyarak sınava hazırlandı. Kaynak kitap olarak lise öğrencileri Dr. Şerafettin Kalay'ın 'Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi' kitabını, ortaokul öğrencileri ise Eb-ul Hasan Ali En-Nedvi’nin 'Son Peygamber Hz.Muhammed' adlı kitabını kullandı. Sınav 80 okulda 700 gözetmen, 80 okul sorumlusu, 17 ilçe sorumlusu eşliğinde gerçekleşti. Öğrencilere sınav evrakının yanında bir paket içerisinde kalem, silgi ve kalemtıraş hediye edildi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.