Samsun

Samsun'da taşkın riski taşıyan dereler ıslah ediliyor

12:46 18 Aralık 2017
Samsun'da taşkın riski taşıyan  dereler ıslah ediliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından taşkın riski taşıyan dereler ıslah edildi.

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Atakum ilçesinde taşkın riski taşıyan Afanlı (Alanlı) Deresi'nin ıslahı için yapılan inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Projenin 1. etabında yapılması planlanan İsmet İnönü Caddesi'nden başlayan 800 metrelik kısmın 6 milyon 600 bin liraya mal olacağına işaret eden Demircioğlu, "Geçtiğimiz yıllarda yaşanan aşırı yağışlar sonucu derelerin taşması ve çevrede kötü koku ve parazit canlılarının oluşmasına sebep olan Atakum ilçesindeki Afanlı (Alanlı) Deresi, gün geçtikçe yerleşim yerinin daha çok içinde kalmakta ve sosyal yaşamı etkilemektedir. 2017 yılı bütçe ve programı kapsamında taşkın riski taşıyan derenin ıslah edilmesine karar verildi. Peyzaj ve olumsuz koşullar yaratan bu derenin ıslahına 7 Eylül tarihinde başlandı. Bu projenin 12 Ekim 2018 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor." ifadesinde bulundu.

Canik ilçesindeki Yılanlı Deresi'nin ıslah edildiğini vurgulayan Demircioğlu, Atakum ilçesinde Kuruzeytin (Çobanlı), Değirmen ve Sazak derelerinin de taşkın riskine karşı ıslah edildiğini, Havza ilçesinde ise Hamza Deresi ile 9 ve 11 nolu derelerin ıslahının tamamlandığını, 2018 yılında taşkın riski taşıyan derelerin ıslahına devam edileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.