Samsun

Terme'de taşkın önleme çalışmaları

12:05 03 Ocak 2018
Terme'de taşkın önleme çalışmaları

Terme ilçesinde DSİ tarafından Taşkın Öteleme Köybucağı Depolama Tesisi İnşaatı gerçekleştiriliyor.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, Terme'de sel ve taşkın sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Şenol Kul, Köybucağı mevkisinde yapılan proje alanında incelemelerde bulundu.

Depolama havuzunda 1,5 milyon metreküp sedde alanında 10 milyon metreküp su toplanacağını belirten Kul, yüksek yağışlı günlerde 8 saat su depolanabileceğini, böylece taşkın suyunun ilçeye direkt gelmesinin önleneceğini söyledi.

Son yıllarda küresel iklim değiştiği ile bölgenin yağış rezervlerinin de farklılaştığına işaret eden Kul, 100 millilitre ve üzerindeki yağışların bölgede sıklıkla görüldüğünü, yağışın Terme Çayı üzerinden ilçeye zarar vermemesi için projenin önem taşıdığını belirtti.

Kentin bugüne kadar ertelenmiş sorunlarına yakın zamanda veda edilecek büyük yatırımların hayata geçtiğini vurgulayan Kul, "İlçemizde önceden bu yana gelen ve bitmeyen sorunlar vardı. Göreve gelmemizle birlikte bu sorunları kalıcı olarak yok etmek adına projelerimize başladık. Terme dev yatırımlar ile geleceğe hazırlanıyor." dedi.

Terme'de, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında sel felaketleri yaşadıklarını anlatan Kul, şunları kaydetti:

"Evci bölgesinde DSİ tarafından yapılan dere ıslah çalışmaları tamamlandı. Terme Çayı üzerinde kurulacak Salıpazarı Barajı inşaatı yakın dönemde başlayacak. 15 milyon liralık yatırımla da Köybucağı Mahallesi mevkisinde taşkın öteleme ve depolama alanı kuruluyor. Bu proje Türkiye'de ilk defa DSİ tarafından Terme'de yapılıyor. Bu proje yüzde 65 oranında tamamlanmış durumda. Ağustos ayı içinde tamamlanması planlanıyor."

Kul, yatırımların hızlı şekilde hayata geçmesi dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere DSİ 7. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.