Samsun

Kavak'tan kısa kısa

14:05 05 Ocak 2018
Kavak'tan kısa kısa

Kavak'ta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II programı kapsamında hayvancılık ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektöründe yapılacak projelere uygulanacak yüzde 40 ila yüzde 70 arasında değişen oranlarda verilecek hibe desteği konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kavak Halk Eğitim Merkezindeki toplantıda konuşan Ergun Tolga Özongan, IPARD II programı kapsamında 3. başvuru çağrı döneminde hibe desteğinden yararlanabilmek isteyenlerde bulunması gereken şartları anlattı.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Özongan, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi projeleri kabulünün 12 Şubat-15 Mart, hayvancılık projeleri kabulünün de 1 Mart-15 Nisan tarihlerinde yapılacağını belirtti.

- Öğretmenlerin tanışma yemeği

Kavak Merkez Atatürk ilkokulu ile İlkadım Kazım Orbay ilkokulu öğretmenlerinin tanışması ve öğretmen motivasyonunu artırmak için her iki okulun idareci ve öğretmenleri, Kavak'taki bir restoranda bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.

Kavak Merkez Atatürk ilkokulu müdürü Zorlu Bakır iki okul arasında düzenlenen etkinliğin değişik konularda ortak çalışmaların hayata geçirilmesine vesile olacağını söyledi.

Programa İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu, Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük ile ilçe milli eğitim şube müdürleri de katıldı.

- Kavak'ta kan bağışı kampanyası

Kavak ilçesinde Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Soğuksu Mahallesi Öner Caddesi'nde konuşlandırılan Türk Kızılayı kan toplama aracına müracaat eden vatandaşlardan 34 ünite kan bağışı toplandı.

Türk Kızılayı ekibi başkanı Engin Erdoğan, kampanyaya 47 kişinin başvurduğunu aktararak, "Durumu uygun olan 34 kişiden bağış alabildik. Burası küçük bir ilçe. Bir ünite kan dahi bizim için önemli. Çünkü bir ünite kan, 3 can demek. Halkımızın bağışlara gösterdiği ilgiye teşekkür ederiz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.