Samsun

Özel güvenlik görevlileri eğitime alındı

12:30 08 Şubat 2018
Özel güvenlik görevlileri eğitime alındı

Samsun'da özel güvenlik görevlilerine yönelik eğitim çalışması yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şubesince Temel Hak ve Hürriyetlerin Korunması ve Kolluk Hizmetlerinin Tamamlayıcısı Olan Özel Güvenlik Hizmetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Eğitim Programı düzenlendi.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, özel güvenlik görevlisi istihdamının amacının, görevli oldukları yerde kamu düzeninin korunması, yardım isteyenlere yardım edilmesi ile suçu önlemek olduğunu dile getirdi.

Samsun'da 9 özel güvenlik şirketi, 4 özel güvenlik eğitim kurumu, 2 alarm izleme merkezi, bin 41 özel güvenlik izni verilen yer bulunduğu ve 2 bin 984 faal özel güvenlik görevlisinin istihdam edildiğini kaydeden Yavuz, Samsun'da ayrıca 28 bin 953 özel güvenlik sertifikası alan kişi ile 15 bin 796 özel güvenlik kimlik kartı verilen kişi bulunduğunu bildirdi.

Samsun'da geçen yıl Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Turkcell Süper Kupa maçına değinen Yavuz, "Beşiktaş-Atiker Konyaspor arasındaki maçta bu sayıya rağmen özel güvenlik görevlisi yeterince temin edilemedi. Bu da dolayısıyla güvenlik tedbirlerine yansıdı." ifadesini kullandı.

Özel güvenlik görevlilerini yabancı uyruklular konusunda dikkatli olmaları yönünde uyaran Yavuz, şunları söyledi:

"Güvenlik güçlerimizce terör örgütlerine yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlar sonrası terör örgütleri mensuplarının metropol şehirlerimizde sansasyonel, silahlı, bombalı ve fedai tarzı eylem içerisinde oldukları malumlarınızdır. Bu bağlamda ülkemizde bulunan veya eylem yapmak amacıyla yasa dışı yollarla yurt dışından ülkemize giren yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olunması zorunluluğu hasıl olmuştur. Bu hassas durum değerlendirildiğinde terör örgütlerinin sürekli yeni eylemsel taktik geliştirdikleri, tedbir alınmamış veya zayıf noktaları gözlemledikleri tespit edilmiştir. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alışveriş merkezleri, havalimanları, tramvay veya hafif raylı sistem durakları, kamu kurum ve kuruluşları ile önemli tesislerde görev yapan güvenlik görevlilerimizin yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olması, üzerinde bulunan eşya, araç ve buna benzer malzemelerin titizlikle güvenlik cihazlarından geçirmesi önem arz etmektedir."

Toplantıda, Samsun Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Ertan Kartal da sunum yaptı.

Konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı Polis Başmüfettişleri Efkan Maden ve Abdullah Ulu tarafından katılımcılara eğitim verildi.

Eğitim programının 3 gün süreceği bildirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.