Samsun

Samsun'da üreticilere yaklaşık 180 milyon liralık destek

12:56 16 Şubat 2018
Samsun'da üreticilere yaklaşık 180 milyon liralık destek

Kırmacı, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının her zaman çiftçinin yanında olduğunu vurguladı.

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı, geçen yıl üreticilere 179 milyon 836 bin 678 lira destekleme ödemesi yaptıklarını bildirdi.

Samsun'da Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı yaklaşık 65 bin üretici bulunduğuna işaret eden Kırmacı, bu üreticilere geçen yıl 179 milyon 836 bin 678 lira destekleme ödemesi verildiğini belirtti.

Bu rakamın birçok yatırımcı kuruluş tarafından Samsun'a bir yılda sağlanan yatırımdan çok daha fazla olduğuna dikkati çeken Kırmacı, şunları kaydetti:

"Mart ayında yapılacak destekleme ödemelerinde yoğunluk ve başvuruda çıkabilecek mağduriyetleri önlemek için havza bazlı fark ödemeleri icmallerini dönemler halinde gerçekleştireceğiz. Havza bazlı fark ödemesi desteklemesi müracaatlarının 2 Ocak ile 31 Mart tarihleri arasında alınması kararlaştırılmıştır. Bu konu belediye anonslarının yanı sıra mahalle muhtarlıklarımıza resmi yazı ile bildirilmiştir. Buzağı, manda ve malak desteklemelerinde ise 5 bin başvuru alınmıştır."

Kırmacı, havza bazlı fark ödemesi desteği hakkında bugüne kadar 3 bin 100 kişinin başvurduğunu, tüm üreticilerin desteklerini alacağını belirterek, çiftçilerden bu konuda kendilerini yanlış yönlendirenlere itibar etmemelerini istedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.