Samsun

14 Mart Tıp Bayramı

17:53 13 Mart 2018
14 Mart Tıp Bayramı

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, hekimlerin gece gündüz demeden her koşulda görev yaptıklarını söyledi.

Doktor Oruç, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, hekimlerin kutsal mesleği özveriyle sürdürdüğünü söyledi.

Hekimlerin çoğu zaman eşlerine, çocuklarına, anne, babalarına ayırmaları gereken zamandan fedakarlık ederek, hafta sonu, tatil demeden hastaları için en iyisini ve en doğrusunu bulmak için görevlerini fedakarca yaptığını aktaran Oruç, "14 Mart Tıp Bayramı sadece hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın hatırlandığı, günlerinin kutlandığı herhangi bir gün değil halkımızın daha sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşaması için gece gündüz demeden, her koşulda büyük bir özveriyle görev yapan hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunmak için bir vesile olarak değerlendirilmelidir." ifadesini kullandı.

Hekimlerin insanı yaşatmayı ve ona daha nitelikli bir hayat sunmayı amaç edindiğini kaybeden Oruç, şöyle devam etti:

"Hekimlerimiz, her türlü zor koşulda, kendilerine emanet edilen bu kutsal mesleği özveriyle sürdürmekte ve çoğu zaman eşlerine, çocuklarına, anne, babalarına ayırmaları gereken zamandan fedakarlık ederek, hafta sonu, tatil demeden hastaları için en iyisini ve en doğrusunu bulmak için görevlerini fedakarca yapmaktadırlar. Her geçen gün, ülkemizin yaşadığı zorlu coğrafyadan kaynaklanan sıkıntılarla birlikte hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın bu anlamdaki sorumluluğu kat be kat artsa da sağlık camiası verdiği hizmetin öneminin bilincinde, onur ve gururla hizmetini sürdürmeye devam etmektedir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.