Samsun

Havza'da 100 milyon liralık termal otel projesi

12:13 02 Nisan 2018
Havza'da 100 milyon liralık termal otel projesi

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçede Doğan Jeotermal Şirketler Grubu tarafından yapılacak 100 milyon liralık termal otel projesi için 25 Mayıs tarihinde temel atılacağını belirterek, "Projemizin Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 100. yılında hizmete girmesi hedeflenmekte." dedi.

Hattuşa Vacation Termal Club Genel Müdürü Harun Arkan, Belediye Başkanı İkiz'i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Arkan, İkiz’e tatil merkezi çalışmaları hakkında bilgi vererek yapılacak temel atma töreni ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Arkan, tatil kompleksi için tanıtım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek, "Havza’da hedefimiz 15 bin abone. Bu da Havza'nın da gelişmesi demek. İnşallah tesisimizin temelini 25 Mayıs tarihinde atacağız." dedi.

Başkan İkiz ise, tesisin hizmete girmesi ile birlikte Havza’nın termal turizm pastasından aldığı payın aratacağına işaret ederek, şunları dile getirdi:

"100 milyon lira değerindeki yatırımın ilçeye kazandırılması için yoğun mesai harcadık. Doğan Jeotermal Şirketler Grubu'nun ilçemizde yapacağı yaklaşık bin 800 yatak kapasiteli termal otel, devre mülk ve tatil köyü kompleksi ile ilçemiz termal turizmde önemli bir mesafe alacak. Havza artık hamam işletmeciliğinden profesyonel termal sağlık işletmeciliğine geçiş yapacak. Yapılan bu yatırım ile aynı zamanda ilçemizde istihdam alanları oluşacak. Tatil merkezi için geri sayım başladı. Atatürk’ün Havza'ya geldiği tarih olan 25 Mayıs’ta temelini atacağımız ve maliyeti 100 milyon lira olan projemizin, Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 100. yılında hizmete girmesi hedeflenmekte."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.