Samsun

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

15:07 10 Nisan 2018
Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak ile Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ömer Sülün, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sundu.

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü, Kastamonu, Çankırı, Samsun, Amasya, Çorum, Tokat ve Sinop'ta törenlerle kutlandı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Karabulak ile Sülün, Vali Yaşar Karadeniz'i ziyaret etti.

Karadeniz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Milletimizde polisin yeri farklı. Emniyet Teşkilatı, halkımızın gözünde en güvenilir teşkilatlardan biridir. Bu özelliği sürdürmek, hepimize düşen ortak görevdir." dedi.

Karabulak da kentte asayiş ve trafik güvenliği tedbirlerini azami derecede almaya çalıştıklarını belirterek, "Bir önceki yıla göre asayiş ve trafiğe yarı yarıya yaptığımız katkı var. Kastamonu'da huzur ve güveni sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da 7 gün 24 saat halkımızın emrindeyiz." diye konuştu.

- Çankırı

Anıt Alanı'nda düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özge tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Hamdi Bilge Aktaş'ın katılımıyla polisevinde kokteyl düzenlendi.

- Samsun

Samsun'da Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından çelenk sunuldu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından polisler, anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Amasya

Yavuz Selim Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, polisin, Anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmenliklerin verdiği yetki ile görevini yaptığını, milletin güvenliği için gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmediğini söyledi.

Daha sonra Bulut, şube müdürleri ve emniyet müdürlüğü personeli ile Vali Osman Varol'u makamında ziyaret ederek, Polis Haftası'nda Amasya'da yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

- Çorum

Çorum'daki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Vali Necmeddin Kılıç'ı ziyaret eden Kolcu ve polisler, Kılıç'a çiçek takdim etti.

Etkinlikler kapsamında polis halk yürüyüşü düzenlendi.

Vali Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Kolcu'nun da katıldığı yürüyüş, valilik önünden başladı.

Belediye bandosu eşliğinde Gazi Caddesi'nden Hürriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup, burada polis ve askerlerin tören geçişini izledi.

Vatandaşlar, tören geçişi sırasında güvenlik güçlerine alkışlarla destek verdi.

- Tokat

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü dolayısıyla Uzunburun mevkisindeki Tokat Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, teşkilatlarının 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında vatandaşlarla birlik beraberlik içinde demokrasi ve devlete sahip çıkarak dünya tarihine ibretle gösterilecek bir destan yazdığını söyledi.

Topaloğlu, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

Etkinliklere Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan katıldı.

- Sinop

Sinop'ta Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Dağdeviren, burada yaptığı konuşmada, teşkilat olarak ülkenin huzur ve güvenliği için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini belirterek, "Bu ülke yıllar boyunca iç ve dış mihraklarla mücadele etmiştir. En son 15 Temmuz hain darbe girişimi bize gösterdi ki iç mihraklar tamamen yok olana kadar mücadeleye devam etmemiz gerekiyor." dedi.

Dağdeviren'in konuşmasının ardından hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu arada Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojileri Programı öğrencisi dalgıçlar, Karadeniz'de İl Emniyet Müdürlüğünün flamasını açarak teşkilatın 173. yıl dönümünü kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.