Samsun

5 Haziran Dünya Çevre Günü

16:55 05 Haziran 2018
5 Haziran Dünya Çevre Günü

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla temizliğin önemine dikkat çekmek için çocuklarla cadde ve sokak temizliği yaptı.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği etkinlikte Ahmet Ersoy Okulu öğrencileri çöp topladı.

Ünye Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle birlikte temizlik yapan Başkan Kul, "Yerel yönetim temsilcisi olarak bizzat çöp toplayıp topluma örnek olmak bizim görevimiz. Bilinçli toplumla çevremiz, Terme'miz her zaman temiz kalacaktır." diye konuştu.

Çevre bilincinin önemine değinen Kul, şöyle konuştu:

"Gönül arzu eder ki birileri kirletmesin, birileri de temizlemek zorunda kalmasın. Temiz bir çevrede yaşamak, temiz bir sokakta yürümenin, temiz bir yerde piknik yapmanın özlemini çekeriz çoğu zaman. Ancak şu da bir gerçektir ki, bu özlemimizi giderebilmemiz için bireysel anlamda, hepimize büyük görevler düşmektedir. Çevre temizliği, sadece bir kesimin üstlenebileceği ya da bir kesimin çabasıyla olabilecek bir iş değildir. Doğa, bekçi ile değil sevgi ile korunur."

Program sonunda çocuklar, belediyenin temizlik işleri şantiyesini gezerek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.