Samsun

Samsun'dan kısa kısa

12:46 27 Haziran 2018
Samsun'dan kısa kısa

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, 2018 Çitçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt başvurusunu 30 Haziran'a kadar yapmayan çiftçilerin destek avantajlarından yararlanamayacağını bildirdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin tarımsal destekler konusunda mağdur olmamaları için ÇKS başvurusunu 30 Haziran'a kadar yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Kayıtlarını yaptıran üreticilerin yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin destekleme avantajlarından yararlanacağını, yaptırmayanların ise yararlanamayacağını anlatan Demir, bu nedenle çiftçilerin zaman geçirmeden tarihe kadar ziraat odalarından çiftçi belgesi alması gerektiğini ifade etti.

Demir, çiftçilerin ÇKS kayıtları hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ziraat odalarından bilgi alabileceğini kaydetti.

- Hacı adaylarına seminer

Kavak Müftülüğünce kutsal topraklara gidecek hacı adayları için seminer düzenlendi.

Seminerde, vaiz Muharrem Derya ile Murakıp Şemsettin Van tarafından hacı adaylarına eğitim verildi.

Kavak Müftüsü Nuh Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Merkez Yörgüç Paşa Camisi'nde 2 gün devam eden eğitime kutsal topraklara gidecek 15'i kadın 33 hacı adayının katıldığını söyledi.

Seminer ile hacı adaylarının sağlıklı bir hac dönemi geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Arslan, "Seminerde hacı adaylarına uymaları gereken kurallar, ziyaret edecekleri yerler, ihram giyme, say, tavaf, hac süresi ve hac görevinin yerine getirilmesinin ardından yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.