Samsun

KPSS sınavına giden genç kıza büyük şok!

16:38 24 Temmuz 2018 10 Yorum Var
KPSS sınavına giden genç kıza büyük şok!

Samsun’da KPSS sınavına gitmek için sabah saatlerinde evden çıkan ve sınav yerine giden Ezgi Melekoğlu, yaşadığı okul şoku nedeniyle sinir krizi geçirerek gözyaşına boğuldu.

Samsun’da 2 gün önce sabah erken saatlerde Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek için Samsun’un merkez ilçesi İlkadım’da bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesine gelen öğrenciler büyük bir şok yaşadı. Sınava giriş belgelerinin üst kısmında yer alan Samsun/Merkez ibaresine aldanarak merkezdeki liseye giden öğrenciler, sınava giriş belgelerinin adres kısmının sonunda yer alan 19 Mayıs ibaresini buradaki yetkililerin uyarması sonucunda öğrendiler. Öğrenciler, sınava giriş belgesinin üstünde yer alan Samsun/Merkez ibaresine göre merkez ilçedeki 19 Mayıs Anadolu Lisesine geldiklerini, 19 Mayıs ibaresinin ise adresin sonunda küçük puntolarla yazıldığı için sitemde bulundular. Sınav yerlerinin merkez İlkadım ilçesinden 43 kilometre uzaktaki 19 Mayıs ilçesindeki 19 Mayıs Anadolu Lisesi olduğunu öğrenen öğrenciler, otomobillerle sınava girecekleri okula giderek sınava yetişmeye çalıştılar. Öğrenciler, saat 10.00’da kapıların kapatıldığı okula birkaç dakika geç kalınca sınava giremedi. 

Öte yandan Samsun’da KPSS sınavına girmek isteyen ve 2 yıldır boyunca bu sınava hazırlanan Ezgi Melekoğlu da sinir krizi geçirdi. Sınav tarihinin üstünden 2 gün geçmesine gözyaşlarına hakim olamayan genç kız İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuştu. Melekoğlu, "Şu an da moralim çok bozuk. Konuşamıyorum. Az önce 2017 KPSS tercih sonucum açıklandı. Ondan da bir şey çıkmadı. Bir de bu okuldaki adres sorunun da dolayı da mağdur oldum. Ne yapacağımı şaşırdım. Eğer ÖSYM bunu düzeltmezse benim 2 yılım heba olacak. Çok kötü durumdayım. Moralim çok bozuk. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum" dedi. 


Mağdur olan Ezgi Melekoğlu’nun babası Haluk Melekoğlu ise "Bu sınavda birkaç kişi değil bayağı bir mağduriyet yaşandı. Birçok kişi ÖSYM’nin düzenlediği belgeyle sabah saatlerinde okula gitti ama büyük şok yaşadı. Belgede Samsun/Merkez 19 Mayıs Anadolu Lisesi yazıyor. Ama biz merkezde bulunan 19 Mayıs Lisesine gittiğimizde bize 19 Mayıs ilçesinde bulunan 19 Mayıs’a gitmemiz gerektiği ve sınav yerinin orası olduğu söylendi. Biz bunu sınava 10 dakika kala öğreniyoruz. Yani buradan ilçedeki bir okula yetişmemizin mümkünü yok. Gittik ama yetişemedik. Bu büyük bir hatadır. Biz gerekli yerlere dilekçemizi verdik. ÖSYM’nin bu konuya çözüm getirmesini istiyoruz. Bu mağduriyetler giderilmelidir" diye konuştu. 
 

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • PINAR 5 yıl önce Şikayet Et
    insanların yaşamadığı bir olay hakkında ve tanımadığı bir kişi için bu kadar kötü kalpli olabileceğini aklım almıyor. umarım aynısını yaşamazsınız. ama kınadığımızı yaşamadan ölmeyecekmişiz ...ne kadar doğru bir söz... ve hayat insanlardan daha adil...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • yağız gökay 5 yıl önce Şikayet Et
    1 gün önceden okulunu gidip göreceksin ...ağlama şimdi.....
    Cevapla
  • kainat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir şey farketmeyecekti ki, yine aynı okula gidecekti. Burada geç kalma veya okulu bulamama gibi bir durum yok, sınav kağıdını hazırlayanların Samsun hakkında cahilliği var.
    İlk beğenen sen ol
  • poloo 5 yıl önce Şikayet Et
    işini ıslık çalarak yapan memurların sebep olduğu kahredici durumlar...yazık verilen emeğe, zamana...
    Cevapla
  • zmc 5 yıl önce Şikayet Et
    insanda kusur olur, olur da; mağdur arkadaşlarım siz daha sınav kağıdını okumayı beceremiyorken nasıl devlete ve millete hizmete talip oluyorsunuz anlayamadım?
    Cevapla
  • kainat 5 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilerde kusur yok bence, şuç sınav kağıdını hazırlayanlarda ve bu karışıklığın bilincinde olduğu halde okul ismini değiştirmeyen şehir yöneticilerinde.
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda haklısın. sıra numarasını solan numarası olarak gelen öğrencilere, salonunu tarif etmekten gına geldi.. yazık. gerçekten..
  • Ferhat06 5 yıl önce Şikayet Et
    Sınavdan önce sınav yerinizi kontrol edin diye bir uyarıları var ama bunu kimse dikkate almıyor, nasıl olsa biliyoruz diye. Şimdi birde karekod uygulaması ile sınav yerini haritada gösteriyorlar. Daha napsınlar. İnsanlar dikkatsizliklerinin bedeli başkasına kesmesinler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.