Samsun

Havza'da Aşure Günü etkinliği

14:18 22 Eylül 2018
Havza'da Aşure Günü etkinliği

Havza ilçesinde, muharrem ayı dolayısıyla Aşure Günü düzenlendi.

On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı ile Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi tarafından inşaatı devam eden ve Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan cemevinde düzenlenen Aşure Günü'ne, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP İlçe Başkanı Ertaş Çoban, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel ve vatandaşlar katıldı.

Milletvekili Zeybek, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Bir daha Kerbelalar yaşanmasın, o günden ders çıkarılsın. O gün yaşananlar, bu günlerin birlik ve beraberliğine ışık tutsun. Birlik ve bütünlüğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Tutmuş olduğunuz oruçlar kabul olsun." ifadelerini kullandı.

Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şube Başkanı Bektaş Çoban ise, 12 gün boyunca matem orucu tutuklarını anlatarak, "Matem orucumuz boyunca her gün canlarımız tarafından lokma ikram edildi. Lokma ikram eden tüm canlara teşekkür ediyoruz. Bizler aynı toprağın üzerinde aynı bayrağın altında yaşayan ve hep birlikte güzel bir ülkeyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 12 imamı temsilen 12 çeşit malzemeden hazırlanan aşure dağıtıldı.

Alevi dedeleri tarafından yapılan dua ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.