Samsun

Havza protokolü öğrencilerle kitap okudu

14:17 27 Eylül 2018
Havza protokolü öğrencilerle kitap okudu

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Vali Osman Kaymak himayesinde yürütülen "Samsun İçin Okuma Vakti" projesi kapsamında Havza'da kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Mehmet Öngel İlkokulu ve 25 Mayıs Ortaokulundan 460 öğrencinin katılımıyla Mehmet Öngel İlkokulunda gerçekleştirilen etkinlikte Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ve İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu ile okul müdürleri, öğrencilerle kitap okudu.

Yılmaz, Türkiye'de kitap okuma oranının düşük olduğunu, bunun artırılması gerektiğini söyledi.

Toplumun her kesiminin etkinliğe sahip çıkmasını isteyen Yılmaz, "Nasıl ki her evde yemek vakti var, bir de kitap okuma vakti olsun. Çocukların alışkanlık haline getirmesi için ebeveynlerin de evde kitap okuması lazım. Büyükler ne yapıyorsa çocuklar onları örnek alır. Okumayı engelleyen şeyleri ortadan kaldırmalıyız. O yüzden her gün saat 20.00'de tüm vatandaşlarımızı 1 saat kitap okumaya davet ediyorum." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sağlam da eğitim öğretim yılının başladığı günden itibaren Havza'da tüm okullarda günde bir saat okuma etkinliği düzenlendiğini, uygulamanın yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.