Samsun

Eski hükümlü girişimcilere yönelik kurs sona erdi

14:00 08 Ekim 2018
Eski hükümlü girişimcilere yönelik kurs sona erdi

Bafra ilçesinde eski hükümlü girişimcilere yönelik kursu başarıyla tamamlayan 42 kişiye sertifikaları verildi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bafra Hizmet Merkezi, Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Samsun KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde kendi işini kurmak isteyen eski hükümlü girişimcilere yönelik "uygulamalı girişimcilik eğitimi" kursu düzenlendi.

Kursa başarıyla tamamlayan 42 kursiyere sertifikaları, İŞKUR Bafra Şubesinde düzenlenen törenle verildi.

Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, burada yaptığı konuşmada, alınan belgelerin değerlendirilmesini tavsiye ederek, "İşini samimiyetle yapmak isteyenlere destek olacağız. Ayrıca bu yıl yapılan proje ile 15 eski hükümlüye sera desteği sağlandı. Önümüzdeki günlerde kendilerine teslim edilecek." dedi.

İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik de "Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi" kapsamında asgari ücretin 15 katı kadar hibe desteğin sağlandığını anlatarak, "Bu amaçla bizimle Bafra TSO, Bafra Ziraat Odası ve Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından teknik destek verilecek. Aksayan yönlerde ise Bafra Belediye Başkanlığınca gerekli destekler verilecektir. Engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları hususunda destek veren tüm kurum yöneticilerine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Törene Bafra Denetimli Serbestlik Müdürü Hande Bölükbaş, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Kaymakamlığı SYDV Müdürü Hasan İrer, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muzaffer Şahin, Türk Kızılayı Şube Başkanı Osman Genç ile diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.