Samsun

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

12:22 28 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tok, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını kaydetti.

2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirten Tok, zor şartlar altında, imkansızlıklar altında sürdürülen milli mücadele savaşının kazanımları sonrası Cumhuriyetin kurulduğunu hatırlattı.

Türkiye’ye 95 yıl önce ruh veren Cumhuriyetin kuruluşunun mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Tok, "Ülkemizin düşman işgali altında çok zor koşullarda yürüttüğü Kurtuluş Savaşı sonunda ülkemizin nasıl kurulduğunu çok iyi biliyoruz. Türk milleti böylesine zor bir durumda, farklılıkları bir tarafa koyarak birlik ve dayanışma içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğini, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Tok, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923'te Türk milletine bıraktığı emanetine milletçe daima sahip çıkacaklarını aktararak şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde ilan edilen Cumhuriyetimizin 95 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini göstermiştir. Özgür ve tam bağımsız, gücünü milli iradeden alan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu coşkuyla kutladığımız bu mutlu günümüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan Cumhuriyetimiz sayesinde, geçmişimizle gurur duyarak, geleceğimize güvenle bakıyoruz. Bu özel günleri ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte, başımız dik ve gururla kutlamamıza imkan veren Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum."


- Atakum Belediye Başkanı Taşçı

Atakum Belediye Başkanı Taşçı ise mesajında, geleceğe büyük bir umutla bakılmasını sağlayan Türkiye Cumhuriyetini yükseltmek ve yaşatmak için çalıştıklarını bildirdi.

Taşçı, şunları kaydetti:

"Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan tüm saldırılara karşı her zamankinden daha çok kenetlenerek, milletçe dik durmalıyız. Büyük bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyetimize, ancak birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkabiliriz. Bu bilinçle hareket edip, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkardığımız ülkemizde, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkaracağımıza inanıyorum. Geleceğe büyük bir umutla bakmamızı sağlayan girişim ve başarılarla ulaştığımız Cumhuriyetimizin ilanının 95. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum."


- Tekkeköy Belediye Başkanı Togar

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümünü kutlamanın, onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyeti ayakta tutan tek ve yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu vurgulayan Togar, şunları kaydetti:

"Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolü Cumhuriyet'tir. Büyük Türk milleti, cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiş ve çağdaş, demokratik, laik bir dünya devleti olmuştur. Cumhuriyet Türk milletinin tüm kesimleri tarafından hemen benimsenerek kabul olunmuştur. Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet'tir sözü bunu en güzel şekilde anlatmaktadır. Bizler çocuklarımıza Cumhuriyetin kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, yokluğu, her türlü zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük efsanevi mücadele ruhunu anlatmalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' sözleriyle emanet ettiği geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın sahibi, çocuklarımız ve gençlerimiz de hiç şüphesiz ki bu mirası ilelebet koruyacak ve muhafaza edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.