Samsun

Gören hayran kalıyor! Son kez böyle gösterdi...

11:17 03 Ocak 2019 3 Yorum Var
Gören hayran kalıyor! Son kez böyle gösterdi...

Samsun'un Atakum ilçesinde bir aylıkken bulunup bakımları yapılan 2 peçeli baykuş, uçmaya başladıktan sonra doğaya bırakıldı.



Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin geçen ekim ayında  doğada bulduğu 2 peçeli baykuş yavrusunun bakımı, Kızılırmak Deltası'ndaki Samsun  Büyükşehir Belediyesi Veteriner Kliniği'nde yapıldı.

Veteriner hekim Paria Tabatabaei, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  bir aylıkken kliniğe getirilen yavru baykuşları özenle büyüttüklerini söyledi.

Yavru baykuşların doğada tek başına yaşamayı başarabilecek büyüklüğe  ulaştığını vurgulayan Tabatabaei, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü  ekipleriyle, yavru tüylerini atan, içgüdüsel olarak uçmayı ve avlanmayı öğrenen  peçeli baykuşları doğaya salma kararı aldıklarını belirtti.

Tabatabaei, "Bulundukları yerde baykuşları doğaya bıraktık. Bundan  sonra doğada tek başına yaşamayı öğrenecekler." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    ben o baykuşu bulsam eğitirdim doğaya saldığımda beni tanır yanıma gelirdi birlikte gezerdik hayvanlar insanlardan daha iyi dosluk yapıyo en azından vefalı olurlar
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İyide bu hayvanlar esaret altında yetiştirilmiş, av yapmasını bilmezler açlıktan ölürler. Boşuna bırakmışlar.
    Cevapla
  • Bir başka vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    VETERİNER HEKİM Paria Tabatabaei açıklamasının bir bölümünde ''YAVRU TÜYLERİNİ ATAN, İÇGÜDÜSEL OLARAK UÇMAYI VE AVLANMAYI ÖĞRENEN PEÇELİ BAYKUŞları doğaya salma kararı aldıklarını'' söylemiş.
    İlk beğenen sen ol
  • Anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    doğaya alıştırmadan salmayın zorlanabilirler kolay hayata alışmışlar onlar için zor bir dönem olacak Allah kolaylık versin
    Cevapla
  • ÖZGÜR 5 yıl önce Şikayet Et
    Bırak esaret altında tok yaşayacaklarına özgür olarak açlıktan ölsünler
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.