Samsun

Samsun’dan Yunanistan’a simit tepkisi: Yunanlılar başlarına çuval örmek istiyor

12:00 27 Ekim 2022 4 Yorum Var
Samsun’dan Yunanistan’a simit tepkisi: Yunanlılar başlarına çuval örmek istiyor

Baklava, lokum, kahve... Yunanistan'ın yöresel lezzetlerimizi sahiplenmesinin sonu gelmek bilmiyor. Bu sefer de simide göz diken Yunanlılara Samsun'dan oldukça sert bir tepki geldi.

Yunanistan'ın yüzyıllar önce keşfedilen Türk lezzetlerine yönelik provokasyonu bitmek bilmiyor. Baklava, lokum ve döneri dünya mutfağına kendilerinin tanıttığını iddia eden Yunanistan daha da ileri gitmiş adıyla ün kazanmış 'Türk Kahvesi'ni bile sahiplenmeye çalışmıştı. Yunanlıların şimdi ki hedefi ise Türk sokak lezzetlerinin vazgeçilmezlerinden, Samsun'un ve Türkiye'nin coğrafi işaretle tescillenmiş susamlı simit oldu. Yunanistan basınında yer alan haberlerde geçen "Sadeliğiyle muhteşem olan simit, Yunanlıların en köklü yeme alışkanlıklarından biri. Kolay, ucuz ve doyurucu. Kavrulmuş susamın kokusu rahatlatıyor" ibarelerine ise Samsun'dan oldukça sert tepki geldi. Samsunlu vatandaşlar, "Simit bizimdir, Yunanistan başına çuval örmek istiyor" diyerek Yunanistan'a simitle ilgili gözdağı verdi.

Samsun'dan Yunanistan'a susamlı simit tepkisi

'İLK ÖNCE ONLAR KENDİ ÜLKELERİNE SAHİP ÇIKSINLAR'

Yunanların her konuda Türkleri kıskandığını ifade eden bir vatandaş, “İlk önce onlar kendi ülkelerine sahip çıksınlar. En başta simit Samsun’un güzelliğidir. Onlar her şeyimizi sahiplenmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız da kendilerine belirtti: ‘Ansızın gelebiliriz’ diye. O yüzden boş konuşmasınlar” dedi.

Samsun'dan Yunanistan'a susamlı simit tepkisi

'SİMİDİN YUNANLILARIN OLMA İHTİMALİ DAHİ YOK'

Simidin bir Türk lezzeti olduğunu dile getiren Nurettin Bayramoğlu, “Simidin Yunanlıların olma ihtimali dahi yok. Simit dahil üstlendikleri her şey Türkiye’nindir. Simit, baklava adı geçen ürünler tamamen bizimdir. Ben yurt dışında Sırbistan’da yaşıyorum ama Türkiye’deki yemekler kadar güzel hiçbir yemek yoktur. Yunanların derdi daha önceki gibi başlarına çuval örmektir. İyi bir şekilde araştırıp bakarlarsa simit dahil her şeyin Türkiye’de olduklarını görürler” diye konuştu.

Samsun'dan Yunanistan'a susamlı simit tepkisi

'SİMİDİN ANA MERKEZİ SAMSUN'DUR, DAHA HAMMADESİNİ BİLMİYORLAR'

Yıllardır Samsun’da simit imal eden usta Onur Akça ise, “Yunanlılar simidin kendilerine ait olduklarını düşünüyorlarmış, yanılıyorlar. Zaten her şeyi özenti hale getirmiş durumdalar. Simidin ana merkezi Samsun’dur. İlk önce gelip bizlerden baksınlar simit nasıl yapılıyor bir görsünler. Daha simidin hammaddesini bilmiyorlar, kendilerine doğru çekiyorlar. Samsun simidimizin tadı ve lezzeti ayrıdır. Samsun’un suyundan, Amasya’nın unundan yapılır sıcak ve taze çıkar” şeklinde konuştu.

Samsun'dan Yunanistan'a susamlı simit tepkisi

'YUNANİSTAN KISKANÇ'

Mikrofonlara konuşan diğer vatandaşlar da susamlı simidin Türklere ait olduğunu ve Yunanistan’ın birçok konuda olduğu gibi simit konusunda da kıskançlık yaptığını söylediler.

Samsun'dan Yunanistan'a susamlı simit tepkisi

Samsun'dan Yunanistan'a susamlı simit tepkisi

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Simit yunanın değil de , Samsun ne ayak? Samsun nere simit nere
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Aycan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne boş tartışma, ha senin olmuş ha onun. Tüm nimetler Allah'ındır. Sen orda ye biz burda.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • polat 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar boş bir yorum yapmışsınız!!SİMİT TÜRKİYEYE AİTTİR!!
  • ibo 1 yıl önce Şikayet Et
    ha onun ha bunun meselesi değil sen daha anlamadın bu işi. Hepsi bizim olursa onlar rahat duruyormu?. Bu iş psikolojik savaş. Medeniyeti biz kurduk kafasındalar milleti etkileyip tesir ve nüfuz etme derdindeler.
  • Muhafız 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadii simit yüzünden savaş çıkıyormuş
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Konusmaya bile deymez ancak tescillemek lazim onlarin simitis demesine izin vermemeliyiz
    Cevapla
  • cowras 1 yıl önce Şikayet Et
    yunan artik Osmanlı torunları oldugunu kabul etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.