Samsun

Aşık Kemali Bülbül'e muhteşem anma gecesi

16:14 19 Şubat 2024
Aşık Kemali Bülbül'e muhteşem anma gecesi

Samsunlu Aşık Kemali Bülbül Acem Tekkesinde düzenlenen etkinlikle anıldı

Samsun Yazarlar Derneği ile Samsun Kavak Kadınlar Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri anma (Vefa) gecesine Samsunlu Aşıklar, Ozanlar ve Şairlerin yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Şair Nermin Eker'in sunumunu yaptığı gecede Aşık Erdemli, Aşık Sancak, Aşık Yavuz, Aşık Obalı ve Ozan Kahramaninin Kemali Bülbül'ün şiirlerinden besteledikleri türküler renk kattı. Daha sonra Samsunlu Şairler Aşık Kemali Bülbülün şiirlerini okudular. 

Samsunlu Şairlerden Doğan Kan, Nurgül Kan, Hasan Akbaş, Ayşe Selen ve Ramazan Ağırtaş  Aşık Kemali Bülbülün yazdığı şiirleri yorumladılar.  

İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi Kültür Evinde gerçekleşen programda Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven,  Samsun Kavak Kadınlar Derneği Başkanı Hacer Kaya, KA-DEF Başkanı Başram Erişgin  birer konuşma yaptılar.

Gecede ayrıca Aşık Kemali Bülbül ile anısı olan davetliler anılarını anlattılar.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: "Aşık Kemali Bülbül hayattayken yıl içerisinde bir iki defa Aşıkların Samsun Programları olurdu. Bunlarda Kemali Bülbülün parmağı vardı. O vefat ettikten sonra şehir dışından gelen halk aşıklarının ayağı da Samsundan kesilip gitti. O kültür ve sanatın dev çınarı ve temsilcisiydi.  Onun vefatıyla birlikte Samsunda aşıklık geleneği de ciddi etkilendi. Aşıkları babası ağabeyisi ve öncüsüydü. Aynı zamanda teşkilatçı bir yanı vardı. Gazete çıkarmış yazı işleri müdürlüğü yapmıştı. Halk aşıkları yaşatma derneğini kurarak onları bir çatı altında toplamıştı. Onu böyle bir vefa gecesiyle hatırlamak boynumuzun borcudur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.